lunes, 30 de mayo de 2011

Un estiu més

Fa més ó meyns quatre anys vaig tornar als meus arrels, plena d'il - lusions i amb tot el meu bagatge a coll, l'amor a la meva terra i la calor dels meus, em donaven l'empenta suficient per seguir endavant. Res més lluny de la realitat, passats aquests anys no ha arribat el moment, que em reconciliï amb el meu passat, ni tan sols de sentir-me un més entre tots aquells, que mai es van esborrar de la meva memòria.
Un any més torna l'estiu i amb ell, les festes, els certàmens, els concursos, em recorden les festes de primavera del meu barri, els carrers guarnits de fanalets, i les seves entrades caracteritzades o decorades amb estils propis de la terra, els gegants i capgrossos, els jocs florals, en els que en una sola ocasió vaig participar. De nena, somiava amb les festes, el meu vestit nou per anar al embalat, les flors al canell, que el noi dels teus somnis et regalava i la nit del ball, somnis de nena i amors adolescents, que solen gravar-se en la memòria per la resta dels teus dies.
Tot això va quedar enrere, a mesura que les rodes avançaven pels rails, s'anaven emmagatzemant els meus somnis, a les golfes dels records morts, així em vaig acostumar anomenar de nena, a tot allò en el que no m'estava permès pensar, la vida per a mi va començar en aquell tren de fusta, que va trigar dos llargs dies en deixar darrere la pols del camí, las  mevas il.lusions, la meva família i aquella terra, en la que mai, deixaria de pensar, per durs que fossin els temps.
Si penso, no han estat tan en va aquests quatre anys, no he aconseguit ser potser un més, però ... al millor és, perquè jo volia ser el que el destí em va negar, un granet d'aquesta muntanya de somnis que formen , tots aquells elements que componen els meus arrels. Per això dic, que no han estat en va aquests anys, i això vaig poder comprovar el passat estiu.
Després d' intentar-ho moltes vegades, i de gairebé convèncer a mi mateixa, que res del que escrivia tenia valor, o. .. potser encoratjada per una molt bona amiga, que em va empènyer presentar, amb una feina, que jo en el meu seny, segur que no hauria enviat, però ... se'm presentava un dilema, per bo que fos, sabia que passaria com en les ocasions anteriors, que acabaria a la paperera. Aquí va entrar la meva amiga, se li va ocórrer alguna cosa, que no se'm va passar pel cap." Mandala, em va dir, por email, no has de poner plica," llavors ... qui va a saber qui sóc?, "nadie pero com has de dejar un telèfono, si  ganas, que estoy segura  de ello, te llamarán".
Em va agradar la idea, que anava a perdre ", una vegada més, i en aquesta ocasió, ningú podria riure de mi, no sabien qui presentava el treball.

No hay comentarios:

Publicar un comentario